Kod Kursus : (R3/1013/4/0030) 01/29 (A 3693)
Kemasukan : Jun / November
Mod Pengajian : Sepenuh Masa
Tempoh Pengajian : 3 tahun
Yuran Pengajian : RM18,300.00
Yuran Pendaftaran : RM550.00

 

Syarat Kemasukan :

  1. Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau
  2. SPMV dengan mendapat sekurang-kurangnya 3 Kepujian (kredit) atau;
  3. Lulus Sijil Kemahiran Hospitaliti KTIAM atau mana-mana sijil akademik yang diiktiraf setara dengannya oleh Kerajaan Malaysia 
  4. Kelayakan-kelayakan lain yang diiktiraf setara dengannya oleh Kerajaan Malaysia

 

Prospek Kerjaya :

  • Pengurus Hotel
  • Pengurus restoran
  • Pemimpin dalam Penjualan, Tempahan dan FnB Hotel
  • Eksekutif Perkhidmatan Pelanggan
  • Barisan Eksekutif Dewan

 

Senarai Kursus

CULINARY SKILL

CUSTOMER SERVICE

DINING ROOM SERVICE

ENTREPRENEURSHIP IN HOSPITALITY INDUSTRY

FOOD & BEVERAGE SERVICE OPERATION

FOOD AND BEVERAGE COST CONTROL

FOOD HYGIENE, SANITATION AND SAFETY

FRONT OFFICE OPERATION

FUNDAMENTAL OF FOOD

FUNDAMENTAL OF HALAL FOOD

HOTEL EVENT MANAGEMENT

HOTEL OPERATION MANAGEMENT

HOTEL PLANNING, LAYOUT AND DESIGN

HOUSEKEEPING OPERATION

INTRODUCTION TO HOSPITALITY AND TOURISM INDUSTRY

KITCHEN MANAGEMENT

PRINCIPLES OF HOSPITALITY MARKETING

TRAVEL & HOSPITALITY LAW

 

Motto

Gerbang Pengajian Psikologi
& Pengurusan Insan

Hubungi Kami

 Fakulti Pengurusan Hospitaliti 
Kolej Universiti Islam Melaka
Batu 28, Kuala Sungai Baru, 78200 Melaka, Malaysia.
Portal Rasmi : www.kuim.edu.my/fph2019
email Rasmi : infofph@kuim.edu.my
+606-3878471
+606-3878390